Αρχική
210 5222 500
Πατησίων 49, Πολυτεχνείο
Πατησίων 345, Άνω Πατήσια
Προληπτικός Έλεγχος Check-Up
Για τη Γυναίκα
Μαστογραφία, Υπερηχογράφημα μαστών, Διακολπικός υπέρηχος, Τεστ ΠΑΠ
Απαντήσεις άμεσα & με e-mail
Μαγνητική Τομογραφία

Στα Διαγνωστικά Κέντρα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ από το 1991 ακολουθούμε πιστά την πρόοδο της επιστήμης και τις εξελίξεις της τεχνολογίας.

Στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του τμήματος Μαγνητικής Τομογραφίας περιλαμβάνονται 3 μαγνητικοί τομογράφοι τελευταίας τεχνολογίας, προσφέροντας εξετάσεις υψηλής διαγνωστικής αξίας και βελτίωση της άνεσης των εξεταζόμενων.

SIGNA PIONEER 3.0T της General Electric Healthcare
Ο Signa Pioneer 3.0T είναι το κορυφαίο επίτευγμα της εταιρείας GE Healthcare στην μαγνητική απεικόνιση. Ο νέος, υπερσύγχρονος μαγνητικός τομογράφος Signa Pioneer 3.0T που είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και η αιχμή του δόρατος στις απεικονιστικές εξετάσεις, προσφέρει:

√ Εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής ευκρίνειας εικόνες
Εξοπλισμένος με τη μοναδική τεχνολογία ανακατασκευής εικόνας τεχνητής νοημοσύνης βαθειάς μάθησης (Deep Learning) , μπορεί να προσφέρει εξετάσεις μοναδικής ευκρίνειας και διαγνωστικής αξίας σε λιγότερο χρόνο από αυτόν που θα χρειαζόταν ένα σύστημα μαγνητικής τομογραφίας 3.0Τ που δεν διαθέτει την ίδια τεχνολογία. Η τεχνολογία αυτή βοηθάει το σύστημα να αντιληφθεί την χρήσιμη πληροφορία έναντι του θορύβου και των τυπικών ψευδενδείξεων της μαγνητικής τομογραφίας, προσφέροντας εικόνες πιο ευκρινείς για την λήψη των οποίων απαιτείται μικρότερος χρόνος.

√ Μείωση χρόνου εξέτασης
Με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence) βαθειάς μάθησης, υπολογίζει την κατάλληλη ισχύ ραδιοσυχνοτήτων, προκειμένου ο εξεταζόμενος να παραμείνει στην εξεταστική τράπεζα το λιγότερο δυνατό χρόνο. Με τον τρόπο αυτό ο εξεταζόμενος κάθε φορά παίρνει τα καλύτερα αποτελέσματα, χωρίς να υποχρεώνεται ο χειριστής-τεχνολόγος του συστήματος σε πολύπλοκες επιλογές που μπορεί να υποβαθμίσουν την ποιότητα της απεικόνισης ή να αυξήσουν το χρόνο της εξέτασης. Ο μαγνητικός τομογράφος Signa Pioneer 3.0T , πραγματοποιεί εξετάσεις σε μόλις 10-15 λεπτά!

√ Άνεση κατά την εξέταση:
Διαθέτει οπή πλάτους 70εκ και άνετο εξεταστικό τραπέζι Comfort Plus για εύκολη πρόσβαση του εξεταζόμενου και πιο ξεκούραστες εξετάσεις για όλους τους σωματικούς τύπους. Είναι ιδανικός για υπέρβαρους έως 250kg και για άτομα με κλειστοφοβία, προσφέροντάς τους άνεση κατά την διάρκεια της εξέτασης.

√ Μείωση του θορύβου κατά την εξέταση
Ο Signa Pioneer 3.0T είναι εξοπλισμένος με την τεχνολογία αθόρυβης μαγνητικής τομογραφίας Silent Suite η οποία επιτρέπει την πραγματοποίηση πολλών εξετάσεων σε πολύ χαμηλά ως και μη ανιχνεύσιμα επίπεδα θορύβου.

√ Σύγχρονα εύκαμπτα πηνία
Τα πηνία AIR είναι 60% ελαφρύτερα από τα αντίστοιχα συμβατικής τεχνολογίας και απολύτως εύκαμπτα ως μια κουβέρτα. Με τον τρόπο αυτό καθίστανται ιδιαίτερα ανεκτά από τον εξεταζόμενο καθώς δεν τον περιορίζουν όπως τα συμβατικά και προσαρμόζονται τέλεια στην ανατομία του ανεξάρτητα από το σωματότυπό του.

√ Δυνατότητα απεικόνισης των οστών
Ο μαγνητικός τομογράφος Signa Pioneer 3.0T είναι εξοπλισμένος με τη μοναδική τεχνική oZTEo η οποία επιτρέπει την ταυτόχρονη απεικόνιση των μαλακών ιστών και των οστών του σώματος σε μια εξέταση, πολλαπλασιάζοντας έτσι τη διαγνωστική πληροφορία και περιορίζοντας τη χρήση ιοντίζουσας ακτινοβολίας που απαιτείται από τις συμβατικές τεχνολογίες απεικόνισης οστών (ακτινογραφία, αξονική τομογραφία).

√ Ιδανικός για ασθενείς που υποχρεούνται σε επανεξετάσεις τακτικά
Η τεχνολογία βαθειάς μάθησης (Deep Learning) AIRx , εξασφαλίζει την λήψη των εικόνων στα βέλτιστα επίπεδα απεικόνισης για την ανάδειξη της πιθανής παθολογίας. Το σύστημα αναγνωρίζει την υπό εξέταση ανατομία και επιλέγει τα κατάλληλα επίπεδα απεικόνισης ανεξάρτητα από τις ανατομικές μεταβολές που η παθολογία μπορεί να έχει προκαλέσει. Η τεχνολογία κρίνεται επιπλέον χρήσιμη σε ασθενείς που υποχρεούνται σε επανεξετάσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την παρακολούθηση της εξέλιξης της νόσου τους, καθώς οι λαμβανόμενες εικόνες καθίστανται απόλυτα συγκρίσιμες μεταξύ εξετάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στην πάροδο του χρόνου.

√ Δυνατότητα τρισδιάστατων απεικονίσεων
Ο μαγνητικός τομογράφος Signa Pioneer 3.0T είναι εξοπλισμένος με την τεχνολογία compressed sensing-HyperSense η οποία μπορεί να προσφέρει ποιοτικές τρισδιάστατες απεικονίσεις σε πιο περιορισμένο χρόνο λήψης.

√ Δυνατότητα απεικονίσεων μοσχευμάτων
Ο μαγνητικός τομογράφος Signa Pioneer 3.0T είναι εξοπλισμένος με την τεχνολογία HyperMavric SL η οποία επιτρέπει την απεικόνιση οστών και αρθρώσεων του σώματος παρουσία συμβατών με μαγνητικό τομογράφο μοσχευμάτων σε σημαντικά περιορισμένο χρόνο εξέτασης αξιολογώντας αυτόματα το υλικό του μοσχεύματος και μεταβάλλοντας τη λήψη ανάλογα με αυτό.

√ Δυνατότητα εξετάσεων χωρίς ακινητοποίηση του εξεταζόμενου
Ο μαγνητικός τομογράφος Signa Pioneer 3.0T είναι εξοπλισμένος με την εξελιγμένη τεχνική δυναμικών λήψεων DISCO Trio . Σε διάφορα εξεταστικά πρωτόκολλα ιδιαίτερα σε ανατομικές περιοχές της κοιλίας απαιτείται η λήψη δυναμικής σειράς εικόνων σε διαφορετικούς χρόνους με έγχυση παραμαγνητικού σκιαγραφικού μέσου. Στις λήψεις αυτές απαιτείται συμβατικά η ακινητοποίηση της ανατομικής περιοχής με κράτημα της αναπνοής. Η επιτυχία της εξέτασης εξαρτάται σημαντικά από την ικανότητα του εξεταζόμενου να κρατήσει την αναπνοή του για το απαιτούμενο χρονικό διάστημα, απόλυτα συγχρονισμένα με την λήψη των εικόνων. Σε μια τέτοια εξέταση απαιτείται συνήθως ένας αριθμός επάλληλων τέτοιων παραγγελμάτων συγκράτησης της αναπνοής. Πολλοί εξεταζόμενοι δεν μπορούν να εκτελέσουν αποτελεσματικά αυτά τα παραγγέλματα, με αποτέλεσμα να μην επιτυγχάνονται εξετάσεις με τις αναμενόμενες διαγνωστικές πληροφορίες. Η τεχνική DISCO Trio επιτρέπει την πραγματοποίηση των εξετάσεων αυτών με ελεύθερη αναπνοή παρέχοντας ταυτόχρονα την απαιτούμενη διαγνωστική ακρίβεια.

SIGNA VOYAGER 1.5T της General Electric Healthcare
Ο νέας γενιάς μαγνητικός τομογράφος Signa Voyager 1.5T , υπεραγώγιμου μαγνήτη 1.5Τ, αναβαθμίστηκε με την τελευταίας τεχνολογίας έκδοση του έτους 2023, που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence). Πρόκειται για την πρώτη αντίστοιχη αναβάθμιση της General Electric Healthcare στην Ελλάδα. Με την αναβάθμιση αυτή, ο μαγνητικός τομογράφος Signa Voyager 1.5T προσεγγίζει κατά πολύ την ποιότητα εικόνας που προσφέρει ένας μαγνητικός τομογράφος ισχύος 3.0Τ στις συνήθεις εξετάσεις και η διάρκεια του χρόνου της εξέτασης μειώνεται στα ίδια σχεδόν επίπεδα.

Ο Signa Voyager 1.5T διαθέτει τελευταίας γενιάς σύστημα ραδιοσυχνοτήτων Total Digital Imaging, 49 ανεξάρτητων καναλιών λήψης και προσφέρει:

√ άριστη απεικόνιση χάρη στην άριστη ομοιογένεια του μαγνητικού πεδίου- εφάμιλλη ενός μαγνητικού τομογράφου 3.0Τ για τις συνήθεις εξετάσεις.

√ εξετάσεις υψηλής ποιότητας στον ίδιο σχεδόν χρόνο ενός μαγνητικού τομογράφου 3.0Τ για τις συνήθεις εξετάσεις.

√ εξετάσεις αγγείων χωρίς χρήση σκιαγραφικού μέσου χάρη στο ειδικό λογισμικό Needle-free suite. Επιπλέον, ο Μαγνητικός Τομογράφος Signa Voyager 1.5T της GE HealthCare διαθέτει:

√ ειδικό σχεδιασμό για υπέρβαρους και άτομα με κλειστοφοβία.

√ ευρύ σωλήνα 70εκ. και άνετο εξεταστικό τραπέζι comfort plus για πιο εύκολη πρόσβαση.

√ τεχνολογία μείωσης του ακουστικού θορύβου και σύστημα μουσικής για βελτιωμένη εμπειρία.

√ σύστημα πηνίων Total Digital Imaging τελευταίας τεχνολογίας, χαμηλού βάρους για άριστη αποδοχή από τους εξεταζόμενους.

√ ειδικές τεχνικές μελέτες διάχυσης για νευρολογικές και ογκολογικές εξετάσεις.

√ τεχνολογίες για την εφαρμογή εξελιγμένων τεχνικών ώστε να πραγματοποιούνται όλες οι κλασικές αλλά και ειδικές εξετάσεις.

SIGNA HDxt 1.5T της General Electric Healthcare
Διαθέτει πολύ μεγάλο εύρος κλινικών εφαρμογών και προσφέρει εξαιρετική απεικόνιση και μεγάλο αριθμό πληροφοριών, όχι μόνο για τα εσωτερικά όργανα του σώματός μας, αλλά και για μύες, συνδέσμους, μαλακούς ιστούς εν γένει, αγγεία και οστά. Στα πλεονεκτήματα του Signa HDxt της GE HealthCare συμπεριλαμβάνεται ο εντυπωσιακά-συγκριτικά με άλλα συστήματα της κατηγορίας του-μειωμένος θόρυβος όσο και οι συντομότεροι χρόνοι εξέτασης με αποτέλεσμα να μην ξεπερνούν τις περισσότερες φορές τα 15 λεπτά. Ο χώρος του είναι αρκετά άνετος και ο εξεταζόμενος ολοκληρώνει την εξέταση του χωρίς δυσφορία ή ιδιαίτερη ενόχληση, σε πολλές δε από τις εξετάσεις ο εξεταζόμενος μπαίνει στο μηχάνημα με τα πόδια (first feet) γεγονός που βοηθά τα άτομα με κλειστοφοβία, με κινητικά προβλήματα αλλά και τα άτομα που έρχονται με φορεία.

Στο Τμήμα Μαγνητικής Τομογραφίας των Διαγνωστικών Κέντρων ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ πραγματοποιούνται όλες οι κλασικές αλλά και ειδικές εξετάσεις.

Κλασικές Εξετάσεις:

  • Μυοσκελετικού συστήματος (σπονδυλική στήλη, ισχία, ώμοι, γόνατα, άκρα)
  • Άνω και Kάτω κοιλίας
  • Θώρακα
  • Τραχήλου
  • Σπλαχνικού Κρανίου
  • Υπόφυσης
  • Λιθοειδών
  • Οφθαλμικών κόγχων

Εξειδικευμένες Εξετάσεις:
Μαγνητική τομογραφία καρδιάς
Ενδείκνυται σε πλήθος καρδιακών νοσημάτων και καταστάσεων καθώς μπορεί να δώσει ακριβείς πληροφορίες για το μυοκαρδιακό ιστό και να απεικονίσει τη μυοκαρδιακή βλάβη, ενώ συγχρόνως συστήνεται ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν κάποιο γνωστό καρδιολογικό πρόβλημα, αλλά ανησυχούν για την υγεία της καρδιάς τους.

Μαγνητική Εγκεφάλου (τεχνικές διάχυσης & τεχνικές αιμάτωσης)
Οι τεχνικές διάχυσης βοηθούν στη διάγνωση διαφόρων παθήσεων όπως π.χ. εγκεφαλικών επεισοδίων μερικά λεπτά μετά την εγκατάστασή τους. Ο μαγνητικός τομογράφος Signa Pioneer 3.0T είναι εξοπλισμένος με ιδιαίτερα εξελιγμένες τεχνικές διάχυσης που προσφέρουν βελτιωμένη ευκρίνεια και περιορισμό των σχετικών ψευδενδείξεων σε αυτές τις τόσο σημαντικές λήψεις μιας εξέτασης μαγνητικής τομογραφίας. Οι τεχνικές αιμάτωσης μελετούν την αιμάτωση του εγκεφάλου σε μικροαγγειακό επίπεδο όπως π.χ. εκτιμούν την έκταση της εγκεφαλικής βλάβης σε οξύ έμφραγμα.

Μαγνητική Αγγειογραφία (MRA)
Μελετώνται τα αγγεία του σώματος (π.χ. τα αγγεία του εγκεφάλου, η αορτή, τα αγγεία των άκρων). Παράγονται εικόνες υψηλής ευκρίνειας για ανευρύσματα, αθηροσκληρυντικές αλλοιώσεις, δυσπλασίες αγγείων κλπ.

Μαγνητική Μαστογραφία
Απεικονίζει τους μαστούς με μεγάλη λεπτομέρεια αναδεικνύοντας πολύ μικρές αλλοιώσεις. Μαζί με την μαστογραφία και το υπερηχογράφημα αποτελεί αξιόπιστη συμπληρωματική μέθοδο στη διερεύνηση της παθολογίας του μαστού.

Μαγνητική Ουρογραφία
Επιτρέπει την μη επεμβατική εκτίμηση αρκετών ανωμαλιών του ουροποιητικού συστήματος.

Μαγνητική χολαγγειογραφία (MRCP)
Χαρτογραφεί σε τρισδιάστατη μορφή το χοληφόρο δέντρο.

Μαγνητική εντερόκλυση-εντερογραφία
Μελετώνται όλα τα τμήματα του λεπτού εντέρου, κατόπιν χορήγησης σκιαγραφικού υγρού. Πρόκειται για την πλέον ενδεδειγμένη απεικονιστική μέθοδο για τη διάγνωση παθήσεων του λεπτού εντέρου όπως πχ η νόσος του Crohn, οι πολύποδες και οι κακοήθεις όγκοι.

Πιστοί στην δέσμευσή μας για αξιόπιστη διάγνωση, επενδύουμε διαρκώς στη νέα τεχνολογία, παρέχοντας υψηλής ποιότητας και ακρίβειας διαγνωστικές υπηρεσίες. Το τμήμα Μαγνητικής Τομογραφίας των διαγνωστικών κέντρων ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ είναι εξοπλισμένο με τελευταίας γενιάς ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και οι μαγνητικοί τομογράφοι που διαθέτουμε ενσωματώνουν όλες τις σύγχρονες λειτουργίες, προσφέροντας άνεση στον εξεταζόμενο και παράλληλα μέγιστη διακριτική ικανότητα και υψηλή ευκρίνεια στην εικόνα.

Μαγνητική Τομογραφία
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Eισάγετε το όνομα ή μέρος του ονόματος της εξέτασης...

Χρήσιμες πληροφορίες...
Για τον επαγγελματία υγείας
Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία ESEAP Certification ICAP Certification ISO Certification 9001/2008Ιδιοκτησία: Δ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗ Α.Ε. ©2014
Created by embryodesign


ΑΘΗΝΑ , Πατησίων 49
(έναντι Πολυτεχνείου), ΤΚ 10433
ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ , Πατησίων 345
(πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ), ΤΚ 11144