Αρχική
210 5222 500
Πατησίων 49, Πολυτεχνείο
Πατησίων 345, Άνω Πατήσια
Προληπτικός Έλεγχος Check-Up
Για τη Γυναίκα
Μαστογραφία, Υπερηχογράφημα μαστών, Διακολπικός υπέρηχος, Τεστ ΠΑΠ
Απαντήσεις άμεσα & με e-mail
Λιπομέτρηση

Μέτρηση σπλαχνικού λίπους με DEXA ( Λιπομέτρηση )

Δύο είναι τα είδη λίπους που συσσωρεύονται στην περιοχή γύρω από τη μέση, το υποδόριο λίπος, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα και είναι μαλακό, και το σπλαχνικό λίπος, που βρίσκεται μεταξύ μυών και οργάνων και είναι σκληρότερο. Ακόμη και αν το σωματικό βάρος και λίπος παραμένουν σταθερά καθώς αυξάνει η ηλικία, είναι πιο πιθανό το λίπος να συγκεντρώνεται στην περιοχή της κοιλιάς.
Το σπλαχνικό λίπος διασπάται, προκαλώντας ανάπτυξη αντίστασης ινσουλίνης στο ήπαρ και τους μύες. Παράλληλα, εκκρίνει πρωτεΐνες που συμβάλλουν στην ινσουλινοαντίσταση και το μεταβολικό σύνδρομο. Για τον λόγο αυτό, άτομα με αυξημένο σπλαχνικό λίπος, ακόμα και χωρίς συμπτώματα υπέρτασης, υπεργλυκαιμίας και αυξημένων συγκεντρώσεων LDL χοληστερόλης στο αίμα, διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.
Με ένα ειδικό πρόγραμμα που φέρει το μηχάνημα μέτρησης της οστικής , καθώς σαρώνεται ολόκληρο το σώμα μετράται όλο το σωματικό λίπος, ο μη λιπώδης ιστός (μύες, νερό, συνδετικός ιστός) και η οστική μάζα, και στη συνέχεια γίνεται εκτίμηση με αντικειμενικό τρόπο της κατανομής λίπους στο σώμα.

Λιπομέτρηση
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Eισάγετε το όνομα ή μέρος του ονόματος της εξέτασης...

Χρήσιμες πληροφορίες...
Για τον επαγγελματία υγείας
Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία ESEAP Certification ICAP Certification ISO Certification 9001/2008Ιδιοκτησία: Δ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗ Α.Ε. ©2014
Created by embryodesign


ΑΘΗΝΑ , Πατησίων 49
(έναντι Πολυτεχνείου), ΤΚ 10433
ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ , Πατησίων 345
(πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ), ΤΚ 11144