Αρχική
210 5222 500
Πατησίων 49, Πολυτεχνείο
Πατησίων 345, Άνω Πατήσια
Προληπτικός Έλεγχος Check-Up
Για τη Γυναίκα
Μαστογραφία, Υπερηχογράφημα μαστών, Διακολπικός υπέρηχος, Τεστ ΠΑΠ
Απαντήσεις άμεσα & με e-mail
Προετοιμασία για Βιοψίες

Προστάτη, Θυρεοειδούς και Μαστών

Βιοψία Προστάτη
  • Πρέπει για 7 ημέρες πριν την διενέργεια της εξέτασης να διακοπεί η λήψη φαρμάκων όπως το salospir, το plavix, το sintrom (ή οποιαδήποτε άλλη αντιπηκτική αγωγή ακολουθείται) και να επικοινωνήσει ο εξεταζόμενος με τον καρδιολόγο ή τον παθολόγο που τον παρακολουθεί ώστε να τον ενημερώσει εάν θα πρέπει να το αντικαταστήσει με άλλο φάρμακο.
  • ο εξεταζόμενος 2 ημέρες πριν την εξέταση πρέπει να βρίσκεται σε δίαιτα φτωχή σε φρούτα, λαχανικά καθώς και φυτικές ίνες.
  • περίπου 2 ώρες πριν την εξέταση θα λαμβάνει μια κάψουλα ciproxin 500 mg και μια κάψουλα flagyl 500mg.
  • 1 ώρα πριν την εξέταση θα πρέπει ο εξεταζόμενος να κάνει ένα κλύσμα flet enema και να μην ξαναφανεί τίποτα. Για να γίνει η εξέταση θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει ενεργηθεί.
  • για την ημέρα της βιοψίας καθώς και 2 ακόμη ημέρες θα πρέπει να λαμβάνει μια κάψουλα ciproxin 500mg πρωί-βραδύ καθώς και μια κάψουλα flagyl 500mg κάθε 8 ώρες.
    Εάν ο εξεταζόμενος έχει κάνει άλλες εξετάσεις (υπερηχογραφήματα, αξονικές, p.s.a.) πρέπει οπωσδήποτε να τις προσκομίσει την ημέρα της εξέτασης.
Βιοψία Θυρεοειδούς αδένα και Μαστών

Δεν χρειάζεται καμιά προετοιμασία του εξεταζόμενου, εφόσον αυτός/ή δεν παίρνει κάποια αντιπηκτική αγωγή. Εάν ωστόσο παίρνει καθημερινά ασπιρίνη ή salospir ή παίρνει αντιπηκτική αγωγή (π.χ. sintrom η plavix)
τότε θα πρέπει να γίνει διακοπή των φαρμάκων αυτών για 1 εβδομάδα, σε συνεννόηση με τον θεράποντα ιατρό, και μετά να γίνει η εξέταση.
Εάν ο εξεταζόμενος έχει κάνει άλλες εξετάσεις (υπερηχογραφήματα, αξονικές, p.s.a.) πρέπει οπωσδήποτε να τις προσκομίσει την ημέρα της εξέτασης.

Προετοιμασία για Βιοψίες
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Eισάγετε το όνομα ή μέρος του ονόματος της εξέτασης...

Χρήσιμες πληροφορίες...
Για τον επαγγελματία υγείας
Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία ESEAP Certification ICAP Certification ISO Certification 9001/2008Ιδιοκτησία: Δ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΥΙΑΤΡΕΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗ Α.Ε. ©2014
Created by embryodesign


ΑΘΗΝΑ , Πατησίων 49
(έναντι Πολυτεχνείου), ΤΚ 10433
ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ , Πατησίων 345
(πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ), ΤΚ 11144